FOTO. PCCOCS efectuează zeci de percheziţii la mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. PCCOCS efectuează zeci de percheziţii la mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din ţară

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale efectuează circa 20 percheziţii la mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din mun. Chişinău şi sudul R. Moldova şi Staţii de testare auto a vehiculelor pe o cauză penală pornită pe fapte de abuz de serviciu, în proporţii deosebit de mari, precum şi confecţionarea şi folosirea documentelor false.

Conform materialelor cauzei în perioada anului 2017-2018 funcţionari publici din cadrul Agenţiei Servicii Publice (experţi tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare şi experţi tehnici din cadrul Staţiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracţională conform căreia, falsificînd mai multe acte oficiale ce ţin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum şi testare tehnică, au însuşit mijloace băneşti destinate achitării împozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din R. Moldova).

La moment au fost identificate circa 500 cazuri de neachitatre a taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însuşirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 mln de lei. Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenţiei Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanţelor cazului.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, pentru comiterea infracţiunii de abuz de serviciu aceştia riscă o pedeapsă de pînă la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 10 ani. Pentru infracţiunea de confecţionare şi folosirea documentelor false se pedepsesc cu cu închisoare de pînă la 5 ani, amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.
Similare
RECOMANDĂRI