Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În pandemie a crescut numărul cazurile de violenţă domestică

Marcăm astăzi Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor iar statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare. În pandemie a crescut numărul cazurile de violenţă domestică. O confirmă Poliţia care mai spune că de la începutul anului au fost înregistrate peste două mii de cazuri de violenţă în familie. În 80% dintre ele, victimele sunt femei.

În Republica Moldova au fost fost înregistrate 2081 de cazuri de violenţă în familie, cu aproape 450 de cazuri mai mult faţă de anul trecut. Iar asta e doar virful icebergului pentru că multe femei nu au curajul să reclama la poliţie. De aceea, ,ai mulţi demnitari şi oficiali internaţionali au transmis un mesaj de susţinere şi solidaritate.

SIMON SPRINGETT,  coordonator ONU Moldova: "Bărbaţii trebuie să participe activ pentru a pune capăt violenţei împotriva femeilor".

DOMINIKA STOJANOSKA, reprezentant, UN Women Moldova: "Atât bărbaţii cât şi femeile sunt liberi şi egali în drepturi. Stereotipurile şi inegalităţile de gen, duc la discriminare şi violenţă". 

PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne: "Suntem aici să vă susţinem şi să vă protejăm, rolul nostru de bază este să răspundem eficient la cazurile de violenţă".

Conform unui studiu al Biroului Naţional de Statistică, mai mult de 63 % dintre femeile din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 15-65 ani au suferit de cel puţin o formă de violenţă pe parcursul vieţii. Violenţa împotriva femeilor este un fenomen răspândit şi la nivel global. Conform studiilor internaţionale, din cauza pandemiei de coronavirus, numărul de cazuri de violenţă în familie a crescut cu aproape 30% la nivel global. 
Similare
RECOMANDĂRI