Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban a criticat decizia Ministerului Sănătăţii de a închide Centrul Covid de la MoldExpo. Reacţia Ministerului Sănătăţii

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban a criticat decizia Ministerului Sănătăţii de a închide Centrul Covid de la MoldExpo. El a declarat într-o conferinţă de presă că înainte de a renunţa la Centrul Covid, guvernul trebuia să analizeze riscurile izbucnirii unei noi crize sanitare în cazul unui alt val al pandemiei. Însă, potrivit Ministerului Sănătăţii, centrul Covid se închide pentru că în ultima perioadă se înregistrează o scădere a numărului de infectări, iar spitalele au condiţii mai sigure pentru îngrijirea celor bolnavi de coronavirus.

Odată cu scăderea numărului de infectări, Centrul Covid de la  MoldExpo şi-a redus esential programul. Au fost păstrate doar câteva paturi. Anunţul privind închiderea totală a Centrului Covid l-a nemulţuimit pe primarul de Chişinău.

ION CEBAN PRIMAR, primar general Chişinău: „Consider acţiunea ca un atac raider din partea ministerului sănătăţii şi a guvernului asupra sanatatii oamenilor şi este o crimă din partea cetăţinilor săi.  MUSCA În caz de izbucnirea unui nou val ce facem”

Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat săptămâna trecută în Parlament că Centrul Covid trebuie închis în condiţiile în care numărul infectărilor zilnice a scăzut sub o mie – cu o treime faţă de acum două-trei săptămâni. Mai mult, ministrul a precizat că la Centrul Covid de la MoldExpo persista riscul unor explozii ale buteliilor cu oxigen care puneau în pericol viaţa medicilor şi pacienţilor.

Ala Nemerenco a subliniat că ţările europene au renunţat deja la asemenea centre de îngrijire a bolnavilor de covid pe care-i tratează acum doar în spitale. Centrul COVID de la Moldexpo a fost deschis în urmă cu un an şi jumătate, la scurt timp după ce pandemia de coronavirus a ajuns şi în Republica Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI