Izolatorul de detenţie provizorie din Edineţ a fost renovat şi modernizat conform standardelor internaţionale
Sursa foto:http://politia.md/ Vizualizari:

Izolatorul de detenţie provizorie din Edineţ a fost renovat şi modernizat conform standardelor internaţionale

Izolatorul de detenţie provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Edineţ a fost renovat şi modernizat în conformitate cu standardele internaţionale în materia respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei aflate în detenţie provizorie.

Izolatorul dispune de o amplasare strategică pentru zona de nord a ţării, urmând să deservească Inspectoratul de Poliţie Edineţ, Briceni, Ocniţa şi Donduşeni.
 
Izolatorul corespunde Normelor minime obligatorii pentru spaţiile de detenţie din cadrul Poliţiei, dispunând de următoarele dotări: sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), iluminare, securitate antiincendiară, elemente de orientare destinate respectării convingerilor religioase, dar şi alte condiţii care garantează respectarea drepturilor, securităţii şi siguranţei persoanelor private de libertate pe perioada aflării în detenţie.
 
De asemenea, izolatorul a fost prevăzut cu uşi din sticlă transparentă pentru a nu admite crearea disconfortului psihologic deţinuţilor care suferă de anumite fobii.
 
Totodată, izolatorul este dotat cu sisteme moderne de control destinat să asigure paza şi protecţia atât a deţinuţilor, cât şi a poliţiştilor aflaţi în misiune, prin declanşarea alarmei sonore prin mai multe opţiuni în scopul solicitării ajutorului calificat.
 
De condiţii prielnice de muncă vor beneficia şi cei 18 poliţişti care vor activa în cadrul izolatorului de detenţie provizorie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Edineţ, care vor asigura un serviciu poliţienesc eficient şi profesionist.
 
Pentru renovarea edificiului s-au investit 5 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană.
Similare
RECOMANDĂRI