Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Bălţi s-a organizat un târg de caritate, pentru deschiderea unui centru necesar copiilor cu autism

Uniţi pentru un scop nobil. Sute de persoane din Bălţi au participat la un Târg caritabil, organizat pentru susţinerea mamelor copiilor cu autism. Banii adunaţi la această acţiune vor fi folosiţi pentru deschiderea deschiderea unui centru, necesar copiilor cu autism şi sindromul Down.

Sute de persoane s-au mobilizat pentru a sprijini iniţiativa deschiderii acestui centru. Tarabele au fost pline cu fel de fel de bunătăţi: dulciuri, produse de patiserie şi panificaţie, produse cosmetice. De exemplu, un grup de părinţi de la grădiniţa 28 din Bălţi a copt mai mulţi colăcei care au fost scoşi la vânzare.
 
„Pentru că avem părinţi la noi în colectiv care au copii cu necesitaţi speciale, am rugat educatorii, părinţii să venim să contribuim măcar cu o părticică ca aceasta asociaţie să poată continua să lucreze”, spune Olga Anton, reprezentantă a Asociaţiei  „Decelu”, Grădiniţa 28, Bălţi.
 
În prezent, în nordul Republicii Moldova nu există niciun Centru care s-ai susţină pe copiii cu un asemenea diagnostic dar şi pe părinţii lor.
 
„Nu ne dorim ca cineva să simtă mila faţă de aceste persoane. Vrem aceleaşi şanse şi oportunităţi cum le au toţi copii din Balti„, spune Elena Mordianu, organizator. 
 
„Din păcate, nu avem nici măcar un local unde părinţii să se poată întâlni, să facă un schimb de informaţii, să discute despre probleme”, spune Dina Coman, mama unui copil cu autism.
 
„Vrem să formăm un Centru comunitar pentru a avea unde aduce copiii, să se ocupe, să facă terapie. O sală des port, muzica, au nevoie de terapie specială”, spune Lolă Gorbatâi, o altă mamă a unui copil cu autism.
 
Cei veniţi la târg s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a susţine, atât cât pot, deschiderea acestui centru dar şi Asociaţia Mamelor de copii cu autism.
 
„Este un lucru minunat! Un târg frumos, bine  organizat. Cred că fiecare poate cumpăra orice lucru simbolic, pentru a ajuta aceşti copii, aceste mame”.
 
„Susţinem acest eveniment pentru că au nevoie de o atenţie deosebită şi să fie şi la anul”.
 
„Altfel oamenii nu se sensibilizează. Este prietenos şi sper să se mai repete asemenea târguri”.
 
Iar pentru a da târgului o atmosferă de sărbătoare, colectivele de dansatori din Bălţi au pregătit şi un program artistic.
 
Similare
RECOMANDĂRI