La Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

La Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”

Cu prilejul marcării a 75 de ani de la fondarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”. Iniţiativa aparţine reprezentanţilor Grădinii Botanice şi va fi susţinută de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului prin alocarea mijloacelor financiare necesare din Fondul Ecologic Naţional.

Potrivit directorului Grădinii Botanice, Ion Roşca, Aleea ONU va fi amplasată în apropiere de intrarea centrală a Grădinii Botanice şi va substitui aleea creată din mesteacăn, ce a suferit în urma ninsorilor abundente din perioada 19-21 aprilie 2017 şi în urma secetei hidrologice din ultimii doi ani.

 „Crearea Aleii ONU, cu ocazia marcării a 75 de ani de la fondarea ONU, este un apel universal la acţiune pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite până în anul 2030. Republica Moldova este membră a Convenţiei ONU privind schimbările climatice, motiv pentru care ne dorim să sporim angajamentele ce se regăsesc în Contribuţia Naţională Determinată (CND) actualizată a R. Moldova, elaborată în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris. Astfel, R. Moldova îşi aliniază eforturile la standardele internaţionale în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat ministrul.

Potrivit MADRM, Centrul de dezvoltare şi politici energetice (KEPA) al Universităţii Naţionale şi Kapodistriene din Atena,  a lansat o iniţiativă intitulată „75 de copaci pentru cei 75 de ani ONU”, cu ocazia  marcării a 75 de ani de la fondarea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Acţiunea este în suportul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în anul 2030 şi anume, obiectivul 7: Energie accesibilă şi curată. Acestei iniţiative se alătură toate statele părţi la Convenţia-cadru a ONU privind schimbările climatice (UNFCCC), inclusiv, Republica Moldova, cu scopul de a-şi consolida eforturile la nivel internaţional în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Similare
RECOMANDĂRI