Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie" din satul Nicoreni, raionul Drochia, călugării fac icoane şi alte obiecte de cult pe care le vând în magazinul bisericesc

Viaţa la mânăstire impune anumite canoane acceptate de cei care trăiesc acolo. Pentru a supravieţui nu-s de ajuns rugăciunile, e nevoie şi de bani. La Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie" din satul Nicoreni, raionul Drochia, călugării fac icoane şi alte obiecte de cult pe care le vând în magazinul bisericesc. Banii obţinuţi ajută mânăstirea să funcţioneze.

În atelierul mănăstirii se munceşte de mai bine de 20 de ani. Opt călugări lucrează zi de zi la obiectele de cult ce vor fi vândute in magazine.

Monahii ţin pasul cu noilor tehnologii. Fotografiile icoanelor sunt prelucrate într-un program special de editare.

Atelierul este condus de ierodiaconul Afanasie. Lucările acestuia sunt preţuite în Republica Moldova şi chiar în Statele Unite ale Americii.

Preot AFANASIE, ierodiacon Mânăstirea Sf. Proroc Ilie: „Enoriaşii de acolo au rămas foarte mulţumiţi, deoarece preţurile în America şi preţurile în Republica Moldova sunt de zece ori mai mari. Lucrarea care a fost transportată a fost comandată de către enoriaşi. Am avut comenzi mici peste hotare, dar totuşi cea mai mare parte a comenzilor sunt din interiorul ţării”.

La Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie" din satul Nicoreni trăiesc 40 de călugări.
Similare
RECOMANDĂRI