Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Universitatea de Stat şi la Universitatea Tehnică a început admiterea. Care sunt cele mai solicitate domenii

Forfotă mare la Universitatea de Stat şi la Universitatea Tehnică a Moldovei. Astăzi a început admiterea. Dis-de-dimineaţă, viitorii studenţi au venit pregătiţi pentru înscriere şi pentru a alege din ofertele educaţionale ale universităţilor.

Imediat ce au păşit pragul Universităţii Tehnice a Moldovei, absolvenţii s-au aşezat la coadă. Cel mai solicitat domeniu este cel al tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, urmat de arhitectură şi tehnologia alimentelor. Pe lângă programele tradiţionale, Universitatea Tehnică a Moldovei vine cu noutăţi atât la licenţă, cât şi la masterat.

„Avem şi un program nou la ciclul 1, licenţă, în domeniul nutriţiei. La masterat avem un program foarte interesant în domeniul vinificaţiei, de fapt, e o joncţiune a câtorva domenii foarte cerute şi de parteneri noştri de dezvoltare, cu o componentă de enologie, vinificaţie, cu o comonentă gastronomică, ce ţine de alimentaţia publică şi componentă de turism rural”, spune Viorel Bostan, rectorul UTM. 

Şi la Universitatea de Stat era agitaţie mare. 

Universitatea de Stat din Moldova are două oferte educaţionale noi în acest an.

„Unul dintre proiecte este pedagogul viitorului, ceea ce înseamnă că USM oferă locuri bugetare în acest domeniu inclusiv cazare gratuită în cămin. Apoi venim cu proiectul şi oferta respectivă burse nominale. Domeniile ştiinţelor, cum ar fi matematică, chimie, biologie, exacte abiturienţii cu media de concurs opt şi mai sus vor beneficia de un loc de studii bugetat din contul universităţii”, a spus Galina Rusu, secretar al comisiei de admitere.

Tinerii pot depune actele la ambele universităţi până pe data de 18 iulie, atunci când se sfârşeşte primul tur de admitere. Rezultatele preliminare vor fi afişate pe data de 19 iulie.
Similare
RECOMANDĂRI