Mai aproape de consumatori: A fost lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai aproape de consumatori: A fost lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova

În premieră, a fost elaborat un atlas al agriculturii ecologice din Republica Moldova. Harta electronică pe care sunt indicaţi producătorii certificaţi de produse agricole organice din Moldova este disponibilă online.

Platforma a fost creată de Asociaţia Obştească „Ecovisio”, cu sprijinul Programului de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu (GEF), implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Atlasul conţine informaţii despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova, suprafaţa deţinută, cultura care a fost crescută, autoritatea care a emis certificatul ECO. Totodată, sunt publicate date despre procesatori şi producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma va fi actualizată anual.

Atlasul conţine mai multe filtre de selectare a combinaţiilor de date, fapt care facilitează accesarea informaţiilor necesare.

Harta este destinată instituţiilor de stat, actorilor în domeniul protecţiei mediului şi a sănătăţii oamenilor, dar şi reprezentanţilor societăţii civile, care necesită aceste informaţii.

În Republica Moldova, acum activează 151 de producători agricoli care deţin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafaţa cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

 

Similare
RECOMANDĂRI