Mai multe încălcări depistate de carabinieri într-o săptămână: 12 persoane reţinute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe încălcări depistate de carabinieri într-o săptămână: 12 persoane reţinute

Timp de o săptămână, peste 1200 de carabinieri au activat la menţinerea şi asigurarea ordinii publice şi la prevenirea răspândirii infecţiei de tip nou COVID – 19, în mai multe localităţi din R. Moldova, fiind acoperite total 653 itinerare, dintre care 34 patrule mixte şi 619 patrule independente.

În urma misiunilor desfăşurate, în perioada de referinţă au fost constatate şi documentate 67 de contravenţii, printre cele mai frecvent întâlnite:

- Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice – 21 cazuri art.(761 CCRM);
- Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 12 cazuri (art.355 alin.1 CCRM);
- Fumatul în locurile publice – 10 cazuri (art. 91' alin.18, 17 CCRM);
- Huliganismul nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acţiuni similare ce tulbură ordinea publică şi liniştea persoanei fizice – 7 cazuri ( art. 354 CCRM);
- Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantităţi mici sau consumul de droguri fără prescripţia medicului – 6 cazuri (art. 85 alin. 1 CCRM).

În cadrul activităţilor desfăşurate, în perioada de referinţă au fost legitimate 219 persoane, dintre care 12 persoane reţinute.

În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri reiterează, în cazul când observaţi o persoană aflată în dificultate ori sunteţi martor la o faptă ilicită, sesizaţi cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelaţi la numărul scurt 112.

Similare
RECOMANDĂRI