Mai multe proiecte de întreţinere şi reparaţie a fondului de locuinţe sunt planificate a fi realizate în acest an
Vizualizari:

Mai multe proiecte de întreţinere şi reparaţie a fondului de locuinţe sunt planificate a fi realizate în acest an

Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare planifică pentru anul curent realizarea mai multor proiecte de întreţinere şi reparaţie a fondului de locuinţe, de salubrizare a teritoriului, precum şi de întreţinere a staţiilor pentru transportul public.

Aceste priorităţi se regăsesc în planul de activitate al DGLCA pentru anul 2020, transmite IPN.

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a menţionat că în planul de activitate al Direcţiei locativ-comunale se mai regăseşte reparaţia capitală a clădirilor, renovarea şi modernizarea ascensoarelor, întreţinerea spaţiilor verzi, amenajarea şi construirea terenurilor de joacă pentru copii şi cele destinate sportului. La fel, vor fi efectuate lucrări de construire a staţiei de prelucrare a levigatului la poligonul Ţânţăreni.

Şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a prezentat planul de activitate pentru anul 2020. Pe parcursul anului curent urmează să fie iniţiate reparaţii capitale pe mai multe străzi. Este vorba despre străzile Ion Creangă, 31 August şi Tighina. Lucrări de proiectare vor fi făcute pentru străzile Mesager, Transnistria, Bucovinei, Industrială şi Bâcului. Tot în anul acesta urmează să fie reparat podul din strada Mihai Viteazul şi modernizate mai multe intersecţii din capitală.

La fel, pe parcursul anului, vor fi organizate licitaţii pentru asamblarea şi procurarea troleibuzelor şi autobuzelor şi va fi implementat proiectul care prevede taxarea electronică în transportul public.

„Pe fiecare sector am cerut maximă responsabilitate din parte conducerii direcţiilor, astfel încât toate licitaţiile să aibă loc în termen, iar acolo unde sunt înregistrate plângeri din partea cetăţenilor să fie luată atitudine imediat. Fiecare consilier din cadrul cabinetului este la curent cu toată informaţia. Vrem să lucrăm în comun pentru a evita blocajele în implementarea unor sau altor proiecte”, menţionează edilul într-o postare pe Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI