Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere vineri, 12 iulie cu Excelenţa Sa, Masanobu Yoshii, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova.

În cadrul dialogului, Ala Nemerenco a vorbit despre suportul oferit de Guvernul Japoniei sistemului de sănătate al Republicii Moldova şi a menţionat priorităţile stabilite în Programul de activitate al Guvernului, pe domeniile de competenţă ale ministerului.

Masanobu Yoshii a declarat că Guvernul Japoniei va oferi şi în continuare suport în modernizarea instituţiilor medicale şi fortificarea sistemului naţional de sănătate.

Guvernul Japoniei este unul din partenerii strategici de dezvoltare a sistemului de sănătate din Republica Moldova, care oferă asistenţă în cadrul diferitor programe de finanţare: proiecte individuale, programul KUSANONE, General Grand Aid, asistenţă tehnică şi investiţională oferită prin intermediul Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Similare
RECOMANDĂRI