O cetăţeancă a Republicii a încercat să traverseze frontiera de stat cu o viză falsă
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

O cetăţeancă a Republicii a încercat să traverseze frontiera de stat cu o viză falsă

O cetăţeancă a Republicii Moldova a încercat să traverseze ilegal frontiera, după ce a fost deportată din statul Israel pentru o viză falsificată.

În data de 13 septembrie, pe sensul de ieşire din ţară s-a apropiat în calitate de pasager ocazional o conaţională originară din raionul Călăraşi. La solicitarea inspectorului PF, femeia a prezentat paşaportul biometric valabil. La verificarea datelor însă, s-a depistat indici de falsificare asupra vizei aplicată în documentul de călătorie ce ar fi emisă de autoritatea de resort din Israel.

Audiată, femeia în vârstă de 54 ani a comunicat că intenţiona să ajungă în Italia pentru a-şi vizita o verişoară, totodată a precizat că îşi perfectase viza în timpul şederei ei în ţara respectivă prin intermediul unui necunoscut căruia i-a achitat 2 mii de dolari. Pentru falsul vizei, reprezentanţii serviciului de migrări al Israelului au reţinut-o. După şapte zile de arest, femeia fost deportată în Republica Moldova.

Aceasta riscă o amendă în mărime de până la 160 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI