O companie farmaceutică ungară a donat medicamente bătrânilor din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O companie farmaceutică ungară a donat medicamente bătrânilor din Republica Moldova

Medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi osteoporozei, donate de o companie farmaceutică ungară, au fost distribuite, astăzi, Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi din Chişinău, iar ulterior vor ajunge şi în internatele psiho-neurologice din Bădiceni, raionul Soroca, Cocieri, raionul Dubăsari, şi Brânzeni, raionul Edineţ. Valoarea lotului este de 2,6 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit secretarului general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca, unul din preparatele donate vine să compenseze deficitul de calciu din oase şi să preîntâmpine fracturile, iar cel de-al doilea este folosit pentru tratamentul hipertensiunii şi este de ultimă generaţie. Ambele sunt omologate în Republica Moldova. Secretarul general de stat spune că, probabil, Ministerul ar fi găsit cu greu o sumă atât de mare de bani în buget pentru procurarea unei cantităţi similare de medicamente. Donaţia va ajunge utilizatorilor pentru un an de zile.

Directorul Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi din Chişinău, Gheorghe Bejenari, spune că donaţia este foarte necesară. „Din 163 de beneficiari ai Centrului, mai mult de două treimi sunt persoane de vârsta a treia. 85 de persoane suferă de hipertensiune, iar 55 de osteoporoză”, a adăugat directorul.

Alexandr Derbenţev, directorul reprezentanţei din Republica Moldova a companiei farmaceutice ungare, a declarat că una din responsabilităţile companiei este responsabilitatea socială. Respectivul ajutor umanitar este binevenit oamenilor din Moldova.

În farmacii, preţul preparatului medicamentos destinat pentru tratamentul osteoporozei este de 265 de lei, iar a celui pentru hipertensiune arterială – circa 120 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI