Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O fabrică de încălţăminte din R. Moldova şi-a deschis o filială la Iaşi, prin intermediul căreia exportă încălţăminte în întreaga lume

O fabrică din Republica Moldova ce produce încălţăminte a găsit cheia succesului spre piaţa Uniunii Europene. A deschis o filială şi în oraşul Iaşi din România, şi exportă cu uşurinţă în întreaga lume. După 25 de ani de activitate, muncitorii se laudă că fac încălţăminte la standarde europeane, totul datorită utilajelor de ultimă generaţie. Cum arată halele de producţie ale fabricii vedeţi în reportajul ce urmează. 

Fabrica a început să producă încălţăminte în cantităţi mai mari, la Chişinău, odată cu automatizarea secţiilor. S-au cumpărat utilaje şi softuri noi pentru a fi competitive. Cu ajutorul unui credit oferit de Banca Mondială prin intermediul proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, fabrica importă şi materie primă, fără TVA.

MIHAI DÎRŢU directorul fabricii: „Avem un proiect în derulare PAC2 unde am importat tehnologii, am importat accesorii softuri programe, acum la moment datorită acestor investiţii suntem la nivelul întreprinderilor performante din lume."

ANNA AKHALKATSI, director, Banca Mondială în Moldova: „Sunt foarte fericită să vin astăzi în vizită la această întreprindere în care Banca Mondială a investit peste 8 milioane de lei pentru modernizarea echipamentului. Este forte interesant să văd această întreprindere in acţiune. Şi am găsit un cadou foarte bun pentru băiatul meu de şase ani. Am un cadou pentru el de Crăciun!"

Produsele fabricate în Republica Moldova ajung pe piaţe din Uniunea Europeană, Canada sau Statele Unite ale Americii. Multe produse se vând prin România, pentru că la Iaşi a fost deschisă o filială care exportă încălţăminte în întreaga lume.

Primele produse confecţionate la fabrică au fost galoşii. La scurt timp, au fost produse primele cizme din cauciuc şi espadrile.
 
La fabrică sunt peste 200 de angajaţi care produc peste 100 de modele de încălţăminte.
Similare
RECOMANDĂRI