ONG: Vaccinarea pedagogiilor ar face posibilă revenirea elevilor în clase
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ONG: Vaccinarea pedagogiilor ar face posibilă revenirea elevilor în clase

Vaccinarea pedagogiilor din grupul de risc contra noului coronavirus ar face posibilă revenirea elevilor în clase. De această părere este Asociaţia Obştească „Părinţi solidari”, care va face demersurile necesare către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ala Revenco, director executiv al asociaţiei, precizează că, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2020 în Republica Moldova activau 26,9 mii de cadre didactice în învăţământul primar şi secundar general, dintre care aproximativ 20% sau 5,4 mii persoane sunt cu vârsta peste 60 de ani. „Cu o bună organizare, vaccinarea acestor 5,4 mii de cadre didactice se poate realiza în două zile, iar după o săptămînă de la vaccinare, maximum două, deja se poate de revenit la lecţii în clase”, menţionează Ala Revenco, citată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

„Dacă să luăm exemplul medicilor, statistica ne arată o diminuare a cazurilor zilnice de infectare în rândul angajaţilor sistemului medical de la 50 la 75 %, respectiv este un efect vizibil chiar şi după vaccinarea cu prima doză de vaccin”, a mai spus Ala Revenco.

Directorul Asociaţiei Obşteşti „Părinţi solidari” spune că situaţia prezentă nu poate continua, o parte dintre copii nici măcar nu au acces la învăţământul online pentru că nu dispun de calculatoare, tablete sau telefoane performante. Închiderea instituţiilor de învăţământ nu are justificare atât timp cât sunt permise activităţi care implică grupuri de oameni. „Nu poţi merge cu copilul la şcoală, dar poţi merge cu copilul la pizzerie, cam aşa e la noi”, a remarcat Ala Revenco. Potrivit ei, mai mulţi părinţi s-au plâns că, de când se fac ore online, copiii lor au probleme de vedere, pentru că sunt nevoiţi să stea timp îndelungat în faţa telefonului sau a calculatorului.

Similare
RECOMANDĂRI