Patru braconieri au fost documentaţi pentru pescuit ilegal în apele Prutului
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Patru braconieri au fost documentaţi pentru pescuit ilegal în apele Prutului

Un conaţional a fost reţinut şi alţi trei urmează să fie documentaţi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde peşte cu dispozitive interzise prin lege în apele râului Prut. Acţiunile au fost demarate de către poliţiştii de frontieră din Direcţia Regională Sud în comun cu colegii români.

Patru bărbaţi, echipaţi cu dispozitive electrice destinate pescuitului ilegal, au fost identificaţi pescuind în râul Prut, dinspre localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul. Fiind somate să înceteze activitatea pe care o desfăşurau, bărbaţii s-au dispersat, deplasându-se în direcţii diferite.

La faţa locului au fost găsiţi peste 300 de peşti din specia somn. Unul din bărbaţi şi-a recunoscut fapta şi urmează aplicarea consecinţelor pentru actul săvârşit.

Ofiţerii de investigaţii au identificat cele trei persoane fugare, iar în prezent se desfăşoară cercetări pentru a fi administrată răspunderea conform legislaţiei în vigoare. Bărbaţii riscă o amendă de 600 de lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI