Peste 16 mii de cetăţeni au solicitat ambulanţa în ultima săptămână
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 16 mii de cetăţeni au solicitat ambulanţa în ultima săptămână

Pe parcursul ultimei săptămâni, Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de 16.870 de persoane. Din numărul total de solicitări, cel mai frecvent s-au adresat la ambulanţă pacienţii cu urgenţe respiratorii – 5.214 persoane, inclusiv 1.284 copii.

Urgenţele cardiovasculare au constituit 2878 solicitări, printre care 49 infarcte miocardice, urmate de urgenţele neurologice – 1973 cazuri, printre care 210 pacienţi cu accidente vasculare cerebrale. Totodată, 1121 persoane cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital.

Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 54 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 59 persoane, printre care şase copii. În dependenţă de starea pacienţilor, aceştia au fost transportaţi la spital. La Serviciul de Urgenţă au mai apelat 174 persoane cu maladii infecţioase, 43 cu intoxicaţii, printre care 15 cu medicamente şi şapte cu alcool.

Circa 35% din numărul total de persoane, care au solicitat ambulanţa şi au beneficiat de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, au fost transportaţi asistat la instituţiile spitaliceşti pentru continuarea tratamentului în condiţii de staţionar.

Similare
RECOMANDĂRI