Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 600 de puieţi au fost plantaţi pe un hectar de pământ de pe strada Valea Crucii

S-a plantat oxigen pe un hectar de pământ din Chişinău. Peste 600 de puieţi, de diferite soiuri, au fost sădiţi, la iniţiativa unui agent economic. Pentru că alături a fost ridicat un bloc de locuinţe, reprezentanţii companiei de construcţii şi-au dorit ca terenul gol din preajmă să nu rămână în paragină şi au plantat copaci, pentru ca zona să prindă viaţă.

Acţiunea de înverzire a avut loc pe strada Valea Crucii din sectorul Botanica al Chişinăului. Agentul economic a plantat copaci şi în curtea blocului, dar a decis să mai sădească nişte puieţi şi pe terenul din apropiere.
 
Puieţii plantaţi astăzi se numesc arţari cu frunză ascuţită. Sunt unii dintre cei mai rezistenţi copaci şi cresc repede, mai exact cu un metru într-un an. Astfel, în 15 ani aceşti copaci vor avea peste 15 metri.
 
În aceste zile, toţi oamenii sunt îndemnaţi să pună mâna pe hârleţe şi să planteze copaci. Însă nu trebuie să o facă la nimereală. De 20 de ani, Valeriu Scobioală, tot înverzeşte plaiul şi spune că deseori oamenii fac greşeli la sădit şi astfel puieţii nu mai ajung să crească.
 
De exemplu, arţarii dacă sunt plantaţi în păduri ajung şi la vârsta de 100 de ani, însă în Chişinău, din cauza poluării, trăiesc, în medie, 40 de ani. În Republica Moldova, pe 29 octombrie este Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului.
Similare
RECOMANDĂRI