Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii din Republica Moldova învaţă cum să acorde primul ajutor medical

Inspectoratul General al Poliţieii şi-a trimis angajaţii la şcoală. Nu una obişnuită, ci una de acordare a primului ajutor medical. O agenţie din Turcia le oferă lecţii practice, iar după două săptămâni de instruire, poliţiştii vor putea ţine şi ei lecţii pentru colegii lor.

Sunt regulile de bază pe care trebuie să le ştie un poliţist atunci când ajunge înaintea ambulanţei la un accident rutier. Au învăţat procedeele de la instructorii unei agenţii din Turcia şi spun că se confruntă cu multe situaţii în care le vor pune în practică. 
 
Instructorii spun că după un astfel de training de 2 săptămâni, poliţiştii vor ieşi mai bine pregătiţi în teren. În acelaşi timp, vor contribui la creşterea numărului de persoane salvate în urma accidentelor.

Agenţia din Turcia spune că desfăşoară astfel de cursuri în 45 de ţări şi au instruit până acum în jur de 5 mii de persoane.

Cursurile au loc în cadrul mişcării internaţionale Semiluna Roşie, iar la sfârşit poliţiştii vor susţine şi un examen. Ei vor primi un certificat internaţional ce le va oferi dreptul să ofere lecţii de acordare a primului ajutor medical.
Similare