Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii din Republica Moldova şi cei din judeţul Vaslui, România, exerciţiu comun de patrulare pe drumurile din apropierea frontierei

Poliţiştii din Republica Moldova şi cei din judeţul Vaslui, România, au făcut un exerciţiu comun de patrulare pe drumurile din apropierea frontierei. Sute de şoferi au fost traşi pe dreapta, în apropiere de vama Albiţa - Leuşeni, şi au primit materiale informative despre regulamentul circulaţiei rutiere. Au fost opriţi şi cei care au încălcat legea şi nu şi-au plătit amenzile.

"Bună ziua. Vă rog, un pliant din partea poliţiei. Este fixată o încălcare la camerele de monitorizare, vă rog frumos să parcaţi pe dreapta şi să prezentaţi paşaportul tehnic şi permisul de conducere."

Un şofer ce venea din Cehia a fost tras pe dreapta pentru că avea parbrizul fumuriu. Legislaţia rutieră a Republicii Moldova nu permite acest lucru iar şoferul a fost obligat să scoată pelicula de pe geam.

"Dacă dumnealui înlătură neajunsurile, o să-i dăm doar amendă şi n-o să fie ridicate plăcuţele de înmatriculare. Şi o să-i punem o amendă minimală, care variază de la 600 la 1200 de lei şi 3 puncte de penalizare. Domn şofer, ştiaţi că nu se permite să circulaţi cu geamurile umbrite? Ştiam, dar în ţara în care sunt eu se permite acest lucru. Sunteţi stabilit acolo? Da, trăiesc acolo şi am venit acasă de Paşte."

Unele infracţiuni au fost surprinse de camerele de supraveghere dar şoferii prinşi acum au găsit repede scuze.

"Nu sunt ale mele încălcările, alt coleg o lucrat pe maşină. E vorba de tir. Ce a încălcat colegul? Nu era cuplată centura de siguranţă."

"Nu este pe scrisă pe mine maşina. Aveţi vreo încălcare? Nu, eu sunt curat, curăţel."

În misiunea comună a poliţiştilor din România şi Republica Moldova au fost sanţionaţi 123 de conducători auto.

IGOR POSTU, şef Secţia Monitorizare a Traficului Rutier, INSP: "Aceste contravenţii sânt depăşirea limitei de viteză, încălcarea marcajului longitudinal, necuplarea centurii de siguranţă sau convorbirile telefonice în timpul deplasării."

PAVEL APOSTOL, şef Secţia Evidenţă Accidente Rutiere, INSP: "Realizăm şi activităţi de informare şi sensibilizare. Colegii noştri din România au venit ca să ne acorde suport pentru organizarea activităţilor de prevenire şi inclusiv de schimb de experienţă. Să fie clar, activităţile de documentare revin exclusiv poliţiştilor din Republica Moldova, colegii din România nu au competenţe de documentare pe teritoriul Republicii Moldova. Este un schimb de experienţă şi de dezvoltare a relaţiilor de cooperare."

La începutul acestui an, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au semnat un acord de colaborare privind siguranţa rutieră. Scopul acestuia este de a reduce numărul de accidente rutiere în zona transfrontalieră.
Similare
RECOMANDĂRI