Precizările AAC în legătură cu suspendarea curselor aeriene
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Precizările AAC în legătură cu suspendarea curselor aeriene

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova comunică că în conformitate cu p.19 din Hotărîrea nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică "se menţine pînă la 30 iunie 2020 suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri, charterelor aeriene regulate de pasageri".

Potrivit instituţiei, autorizarea zborurilor neregulate, curselor charter ocazionale, este posibilă şi va fi emisă de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, la solicitarea operatorilor aerieni, în strictă conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile RAC-AZ Autorizarea Zborurilor Secţiunea C, Capitolul 1.

Totodată, Autoritatea informează că toate zborurile charter ocazionale autorizate de către AAC RM vor fi publicate pe site-ul oficial al AAC RM. Pasagerilor li se recomandă ca înainte de a procura un tichet avia la o cursă neregulată, să verifice pe site-ul www.caa.md, compartimentul noutăţi dacă cursa respectivă a fost autorizată.

Adiţional la eliberarea permisiunii, AAC va solicita de la operatorii aerieni respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19. Condiţiile ce urmează a fi respectate de către pasageri vor fi publicare pe site-ul oficial al operatorilor aerieni şi se vor aduce la cunoştinţă pasagerilor până la vânzarea biletelor.

Similare
RECOMANDĂRI