Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt în toi şi în municipiul Soroca

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt în toi şi în municipiul Soroca. Mai mulţi elevi care vor să devină bucătări au participat la un atelier de preparare a cozonacilor după reţetele culese din străbuni.

Cu o cruce din aluat pe ea simbolizând crucea pe care a fost rastignit Hristos şi umplută cu brînză, pasca nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare a creştinilor. Viitorii bucătari de la o şcoala profesională din municipiul Soroca au însuşit fiecare pas de coacere a bunătăţilor specifice sărbătorilor pascale.

Nelipsiţi pe masa de sărbătoare sunt şi cozonacii. Aluatul diferă de cel din care se prepară pasca. Este pufos şi conţine mai multe ingrediente. Elevii spun că anul acesta, de sărbători, ei vor fi şefi-bucătari acasă.

În cadrul şcolii profesionale, la departamentul culinărie, sunt înscrişi 60 de elevi. Profesorii pun accent pe bucatele tradiţionale româneşti. La fiecare sărbătoare, viitorii bucătari învaţa cum să prepare bucate după reţete culinare tradiţionale.

AURELIA SOCHIRCA profesoară: „Avem reţeta prescrisă de reţetar, adică documentul nostru de bază, pe care îl respectăm şi demonstrăm elevilor cum trebuie să modeleze preparatele pentru că avem mai multe preparate din acest aluat. În funcţie de tematică pentru că avem preparate din carne, peşte, de fiecare dată facem analogie la tradiţiile noastre naţionale”.
 
Similare
RECOMANDĂRI