Presa din Georgia: Cei doi aplinişti din R. Moldova, tată şi fiu, daţi dispăruţi pe un munte, au fost găsiţi decedaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Presa din Georgia: Cei doi aplinişti din R. Moldova, tată şi fiu, daţi dispăruţi pe un munte, au fost găsiţi decedaţi

Cei doi cetăţeni moldoveni, tată şi fiu, daţi dispăruţi în Georgia au fost găsiţi morţi pe muntele Ushba din Georgia, în vestul regiunii Svaneti, transmite presa din Georgia.

Salvatorii georgieni au reuşit să-i găsească abia în ziua de 7 septembrie din cauza condiţiilor meteorologice. Elicopterele nu au putut fi antrenate în operaţiunea de salvare din cauza vânturilor puternice, scrie deschide.md

Amintim că autorităţile din Georgia au iniţiat o operaţiune de salvare a doi alpinişti originari din Republica Moldova, aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia. Operaţiunea a început la 3 septembrie şi continuă până astăzi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), accesul în ultima locaţie cunoscută a cetăţenilor moldoveni este îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detaşată o misiune terestră, transmite IPN.

Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetăţenilor moldoveni, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate

Similare
RECOMANDĂRI