Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest la Primărie după evacuarea tonetelor de ţigări. Comercianţii se plâng că au rămas fără loc de muncă

În timp ce primarul interimar al Chişinăului se laudă că a evacuat zeci de tonete în care se vindeau ţigări, comercianţii se plâng că au rămas fără loc de muncă. Câteva zeci de femei, care îşi câştigau existenţa muncind la tonete, au protestat la Primărie. Primarul spune că nu va ceda presiunilor din stradă.

LUDMILA CAPULŢEVICI, pensionară: „Domnul primar a decis că tonetele cu ţigarete strică imaginea oraşului Chişinău. Dar staţiile de aşteptare? Trecerile subterane unde oameni îşi rup picioarele şi gâtul? Drumurile? Ambuteiajele?  Aceste peisaje nu strică imaginea oraşului? Dar ca să repari toate aceste trebuie bani, dar luptă cu noi, pentru asta bani nu trebuie." 

Ludmila are 67 de ani şi a decis să se angajeze la chioşc din cauza pensiei mici. De două zile stă acasă, fără loc de muncă şi fără bani.

LUDMILA CAPULŢEVICI, pensionară: „El se preocupă de sănătatea celor tineri, dar noi cei bătrâni şi bolnavi unde să ne ducem?”

Zeci de pensionare au venit la primărie cerându-i primarului Ion Ceban socoteală pentru decizia de a închide unele tonete.
 
Primarul nu s-a lăsat înduplecat şi spune că va continua evacuarea tuturor tonetelor care vând ţigări în preajma instituţiilor de învăţământ. Le-a promis însă că va căuta o modalitate de reangajare a persoanelor rămase fără un loc de muncă.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Vom discuta cu luni sau marţi cu reprezentanţii acestor companii fiindcă s-au ascuns după persoanele în etate ca să-şi păstreze afacerile, afaceri care după părerea noastră sunt nocive."

În ultimele zile, autorităţile publice locale au evacuat 45 de tonete cu ţigarete şi alcool. Edilul i-a ameninţat pe pretori cu demisiile dacă tonetele vor apărea din nou pe stradă.
Similare
RECOMANDĂRI