Salvatorii şi localnicii din Vălcineţ au construit un dig, pentru a preveni inundarea gospodăriilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii şi localnicii din Vălcineţ au construit un dig, pentru a preveni inundarea gospodăriilor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu localnicii din Vălcineţ, raionul Ocniţa, au efectuat lucrări complexe de consolidare a unui canal de scurgere, pentru a preveni inundarea a cel puţin 28 de gospodării aflate în lunca râului Nistru.

La acţiuni au fost antrenaţi 15 angajaţi IGSU, iar autorităţile publice locale au pus la dispoziţie 5 unităţi de tehnică pentru lucrările de fortificare. În total au fost aduse 17 camioane cu nisip, fiind consolidat un dig din 700 de saci.

Mai mult, salvatorii au avut misiunea de a informa despre riscul inundaţiilor, dar şi despre necesitatea de a fi gata de evacuare, localnicii satelor Naslavcea, Vălcineţ, Unguri, Calărăşovca şi oraşul Otaci din raionul Ocniţa. Angajaţii IGSU au comunicat cu oamenii din peste 140 de gospodării din cele 5 localităţi aflate în nemijlocită apropiere de râu. Oamenii au fost rugaţi să-şi menţină calmul, să pregătească actele şi bunurile de primă necesitate şi să asculte mesajele autorităţilor.

La faţa locului conducerea IGSU a discutat cu primarii localităţilor aflate în zona de risc şi i-a îndemnat să fie pregătiţi pentru intervenţie şi luarea deciziilor necesare.
Similare
RECOMANDĂRI