Salvatorii au finalizat lucrările de demontare a construcţiilor instabile de la etajele afectate de deflagraţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii au finalizat lucrările de demontare a construcţiilor instabile de la etajele afectate de deflagraţie

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenţie pentru demontarea construcţiilor instabile de la etajele afectate de deflagraţie pe bulevardul Moscovei 11. Acţiunile neîntrerupte ale angajaţilor IGSU au durat 5 zile şi au fost finalizate în seara zilei de 10 octombrie.

Misiunea salvatorilor şi pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare şi recuperare. Pe parcursul a mai multor zile angajaţii IGSU au întreprins lucrări riscante  de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 şi 17.

Mai mult, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine şi au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puţin afectate. Conform informaţiei Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din mun. Chişinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5. Totodată la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI.

În total la lichidarea consecinţelor exploziei pe parcursul zilei de ieri  au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri dar şi administraţia publica locală. Circumstanţele şi cauza producerii deflagraţiei urmează a fi stabilită de organele de drept.

Similare
RECOMANDĂRI