Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, începe luni la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, începe luni la Chişinău

Cea de-a V-a ediţie a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, organizată de Ambasada Italiei la Chişinău, se va desfăşura în perioada 23 – 29 noiembrie în Republica Moldova. Tema ediţiei din acest an este „Cunoştinţele şi aromele Italiei la 200 ani de la naşterea lui Pellegrino Artusi”.


La 130 ani de la publicarea cărţii sale de bucate „Ştiinţa în bucătărie şi arta de a mânca bine”, aceasta continuă să reprezinte o piatră de căpătâi pentru cultura gastronomică italiană, fiind tradusă şi difuzată în lumea întreagă, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei Italiei.

Săptămâna Bucătăriei Italiene va reprezenta, şi de această dată, o ocazie pentru a marca 10 ani de când UNESCO a inclus dieta mediteraneeană în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, drept model de alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.
|
Având în vedere situaţia de urgenţă în sănătate, formatul din acest an va fi preponderent online, dar nu vor lipsi nici ocaziile de a gusta din produsele tradiţionale italiene. Pe toată durata acestei săptămâni mai multe supermarketuri din Moldova vor amenaja un stand dedicat Italiei. În acelaşi timp, multe restaurante din capitală vor oferi un meniu special, inclusiv cu posibilitatea de a lua la pachet. Vor fi mai multe evenimente online dedicate dietei mediteraneene şi excelenţelor vinicole şi gastronomice italiene: de la pizza la paste, de la cafea la vin.

De asemenea, va fi prezentat un film documentar despre opera lui Pellegrino Artusi, precum şi o serie de masterclass-uri monotematice, dedicate celor mai renumite produse din tradiţia culinară italiană, ce vor fi accesibile pe o platformă special dedicată şi care prevăd şi eliberarea unui certificat de participare.

Având în vedere pandemia, va fi oferit un prânz personalului medical şi sanitar al Institutului de Medicină de Urgenţă din capitală. Prin acest gest simbolic, se vrea mulţumirea celor care au grijă zilnic de bolnavi, deseori chiar cu preţul propriei vieţi.
Similare
RECOMANDĂRI