Şase persoane, trimise în judecată pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale şi familiale a unui judecător
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şase persoane, trimise în judecată pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale şi familiale a unui judecător

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că a terminat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul de învinuire a şase bărbaţi pentru culegerea ilegală a informaţiilor care ţin de viaţa personală a unui judecător care activează în Chişinău.

Urmărirea penală a fost exercitată de către procurorii PCCOCS, cu susţinerea operativă a ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

S-a stabilit că informaţia despre viaţa privată şi profesională a judecătorului a fost colectată fără consimţământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate obţinerii ascunse a informaţiei. Datele au fost colectate în perioada lunii aprilie a anului 2021 şi ar avea anumite corelări cu activitatea persoanei cu demnitate publică pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune.

Cei şase sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat şi şi-a ispăşit pedeapsa pentru alt gen de infracţiune. Printre inculpaţi, sunt şi persoane care au cooperat cu autoritatea de investigaţie şi au dezvăluit modul în care a fost comisă fapta. Faţă de toate şase persoane au fost aplicate măsuri preventive sub forma de obligare de nepărăsire a ţării.

Potrivit legii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de de până la 240 de ore.
Similare
RECOMANDĂRI