Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sindicaliştii din Republica Moldova ameniţă cu proteste în masă

Sindicaliştii din Republica Moldova ameniţă cu proteste în masă dacă premiul anual pentru bugetari va fi anulat. Confederaţia Naţională a Sindicatelor cere Guvernului şi Parlamentului să identifice surse financiare pentru acordarea premiului anual celor peste 150 de mii de salariaţi din sectorul bugetar.

Sidicaliştii au anunţat că mâine vor protesta în faţa Parlamentului, când deputaţii ar urma să voteze proiectul legii bugetului de stat în a doua lectură.

IGOR ZUBCU, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova: „În caz că nu vom fi auziţi de guvrenarea Republicii Moldova, CNSM a decis că va organiza mâine în faţa Parlamentului între orele 9.30-11.30 o acţiune de protest sub formă de pichetare, întru revendicarea drepturilor înaintate, astăzi, în conferinţa de presă.”

Sindicaliştii sunt revoltaţi că pe 3 decembrie, Guvernul a eliminat din proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, prevederea privind acordarea premiului anual pe care bugetarii urmau să-l primească pentru anul 2020.

GHENADIE DONOS, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei: „Având creşteri de preţuri de aproape 10 % şi având în prespectivă creşteri salariale de doar 5 % şi care încă nu ştim, dacă vor fi, ori nu. De aceea, noi am rămas foarte idignaţi de această situaţie. Cerinţa noastră este ca să fie alocate mijloace bugetare suplimentare.”

NICOLAE GARAZ, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură: „Lucrătorii din ramura culturii sunt cel mai prost remuneraţi, chiar şi în comparaţie cu celelalte ramuri bugetare ca educaţia sau medicina, salariile sunt cele mai mici. Şi dacă se mai procedează în felul următor şi ne mai lipseşte de acest premiu anual, chiar e o discriminare totală.”

Mâine Paralamentul se va întruni în şedinţă pentru a vota în a doua lectură proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022. În cea de-a treia şi ultima lectură, nu vor mai putea fi înaintate amendamente.
Similare
RECOMANDĂRI