Târg de caritate pentru deschiderea primului centru în Găgăuzia pentru victimele violenţei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Târg de caritate pentru deschiderea primului centru în Găgăuzia pentru victimele violenţei

Zece jurnaliste, bloggere şi interprete organizează marţi, 23 aprilie, un târg de caritate în susţinerea femeilor care suferă din cauza violenţei. Ele vor vinde haine şi accesorii din garderoba personală, iar banii îi vor dona primului centru de asistenţă şi adăpost din UTA Găgăuzia destinat supravieţuitoarelor violenţei în familie. Centrul va fi deschisă până la finele anului curent în cadrul unui proiect implementat de PNUD.

Vizitatoarele târgului vor putea procura la preţuri accesibile haine, încălţăminte, genţi, bijuterii şi alte accesorii, care aparţin persoanelor invitate. Solicitat de IPN, coordonatorul de proiect, Vitalie Frecăuţanu, a spus că primul centru de asistenţă şi adăpost din UTA Găgăuzia va fi deschis în localitatea Chirsova, unde sunt mai puţine servicii sociale pentru diferite categorii social-vulnerabile.

Centrul va avea o capacitate de şase locuri, un loc însemnând un spaţiu pentru victima violenţei domestice împreună cu copiii ei. Acesta va putea găzdui victimele violenţei domestice pe o perioadă de până la şase luni. În cadrul serviciului vor activa specialişti specializaţi pe violenţa domestică: asistent social, psiholog, psihopedagog, jurist. „Centrul va lucra pe partea de prevenire a violenţei în familie, cât şi pe partea de asistenţă propriu-zisă, dar şi pe partea de informare a publicului despre cazurile de violenţă în familie”, menţionează Vitalie Frecăuţanu.

Pentru construcţia centrului este nevoie de 150 de mii de dolari, 90 de mii dintre care au fost alocaţi de PNUD. Actualmente se duc negocieri cu autorităţile regionale, care de asemenea vor veni cu sprijin financiar. În cadrul campaniei de colectare de fonduri se doreşte acumularea a 15 mii de dolari, până la sfârşitul lunii mai. „Am făcut această campanie pentru a demonstra că se poate face ceva nu doar cu banii veniţi din afară, că Moldova este o ţară unde oamenii contribuie la rezolvarea propriilor probleme”, a subliniat Vitalie Frecăuţanu.

Târgul de caritate din 23 aprilie va avea loc între orele 16.00 şi 21.00 în incinta Tucano Coffee Brasil. Donaţiile pot fi făcute şi pe platforma: www. sprijina.md.
Similare
RECOMANDĂRI