Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Transportatorii vor intra mâine în grevă. Peste 1.500 de microbuze nu vor mai ieşi pe traseele din Republica Moldova

Transportul rutier de călători va fi paralizat, mâine, din cauza unei greve a firmelor din acest domeniu. Peste 1.500 de microbuze nu vor mai fi scoase pe traseele din ţară, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor de a aproba scumpirea biletelor de transport.

Cei mai mulţi operatori de transport pasageri nu vor lucra mâine şi îşi vor aduce vehiculele în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru o manifestatie de protest.

Ei sunt nemultumiti de preţurile prea mici, impuse de autorităţi. Din această cauză, transportatorii susţin că lucrează în pierdere şi că nici nu poate fi vorba de investiţii în maşini noi. Prim-ministrul Ion Chicu spune că încă se mai poarta discuţii pentru a soluţiona această criză.

„Este un ghem întreg de probleme. Pe de o parte, avem dotarea slabă a mijloacelor de transport, pe de altă parte insuficienţa posibilităţilor de investiţii, trebuie să discutăm problemele pe care le ridică justificat”, a declarat premieruil Ion Chicu.
 
Transportatorii cer majorarea tarifului pentru călători de la 48 de bani pe kilometru până la 92 de bani pe kilometru. Pentru protestul firmelor din domeniu, mâine va fi oprită circulaţia în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
 
Similare
RECOMANDĂRI