Un alt lot de bunuri, fără acte de provenienţă, depistat la frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un alt lot de bunuri, fără acte de provenienţă, depistat la frontieră

Un mijloc de transport ticsit cu diverse articole vestimentare şi accesorii, fără acte de însoţire, a fost oprit în trafic de către poliţiştii de frontieră, aflaţi în misiune de serviciu. Bunurile au fost reţinute, iar conducătorul auto riscă pedeapsă contravenţională pentru fapta sa.

În după amiaza zilei de ieri, 9 august a.c. în adresa Direcţiei Regionale NORD a parvenit o informaţie cu caracter operativ privind implicarea unor persoane în transportarea ilicită a mărfurilor de larg consum. În acest sens, inpectorii de frontieră au acţionat pe traseul naţional Soroca-Chişinău, mai exact în apropierea satului Voloviţa, reţinând un mijloc de transport de model Volkswagen Tuareg. 


Conducătorul auto în vârstă de 23 ani a prezentat atât documentele solicitate de poliţiştii de frontieră cât şi autoturismul spre verificare. Ca urmare au fost depistate un număr mare de articole vestimentare, diverse accesorii, genţi şi altele, estimate la suma de 60 mii lei.

În cadrul audierilor, şoferul a comunicat că a achiziţionat bunurile de la un magazin specializat din oraşul Soroca cu scop de comercializare în municipiul Chişinău, însă nu a putut justifica cele spuse printr-un act anume. Motiv pentru care la locul faptei a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalităţii comise, iar încărcătura a fost depozitată la sediul SPF Soroca până la elucidarea tuturor circumstanţelor.

Tânărul riscă o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale, conform art. 265 Cod Contravenţional al Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI