Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un băiat de 6 ani a murit din cazua gripei

Un băieţel de doar şase ani a murit la spital din cauza gripei. Copilul a venit din Rusia împreună cu mama sa într-o vizită la o familie din Chişinău. Potrivit autorităţilor, băiatul a fost dus la spital pe 31 decembrie 2019, dar mama lui a refuzat internarea. Starea lui s-a agravat, a revenit la spital, dar a murit după o săptămână.

Atunci când copilul a început să se simtă rău, a fost dus imediat la spital. Medicii i-au recomandat internarea, dar mama a refuzat. Băiatul a fost tratat acasă, dar fără succes, iar boala s-a agravat. Aşa a ajuns din nou la spital.

TATIANA BUCEARSCHI, şef Direcţia Asistenţă Socială şi Sănătate: „După a doua intervenţie, a fost internat în stare gravă la spital la Institul Mamei şi copilului. A primit ingrijirea iniţială, pe data de 8 la ora 9:30 baiatul a decedat. Evident că familia la care a venit se socoate un focar”.

Nu se ştie deocamdată dacă băiatul era deja bolnav când a ajuns la Chişinău. Medicii spun că nu era vaccinat împotriva gripei. Boala este contagioasă aşa că şi copilul de 4 ani al familiei la care a venit în vizită este internat acum la spital pentru îngrijiri medicale. În prima săptămână a lunii ianuarie, în Chisinău, au fost confirmate trei cazuri de gripă  AH1N1.
Similare
RECOMANDĂRI