Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din raionul Criuleni a reuşit să scape cu viaţă după ce doi copiii de-ai săi împreună cu un prieten i-au incendiat casa

Un bărbat din satul Jevreni, raionul Criuleni, a reuşit să scape cu viaţă după ce doi copiii de-ai săi împreună cu un prieten i-au incendiat casa. Bărbatul are o rană la picior şi se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. A scăpat datorită unui vecin care intrase din întâmplare şi a stins focul care a distrus doar câteva lucruri din casă.

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Serghei, în vârstă de 42 de ani spune că se afla în aceeaşi cameră cu cei trei copii - doi de 11 ani şi altul de 13 ani. Aceştia se jucau pe o saltea căreia i-au dat foc, după care au fugit din casă.

SERGHEI, victima: „O venit băieţii cei doi a mei şi au dat foc la matras cu chibritele. Ei intenţionat au dat foc? Eu nu ştiu. Asta alaltăseară a fost. O dat foc şi au închis uşa şi au fugit, dar eu dacă calic, vai de capul meu. Cum au încuiat uşa, cum au închis-o ? O închis-o doar aşa şi au ieşit, dar la mine camera ceea mică şi s-a împrăştiat fumul”.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: „Casa în care trăieşte bărbatul se află într-o stare pur şi simplu deplorabilă. Uşile nici măcar nu se închid, iar în loc de fereastră stă o peliculă”.

Serghei este divorţat şi locuieşte singur. În prezent se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile pentru că îl doare un picior. Recunoaşte că în seara cu pricina băuse câteva pahare de vin.

SERGHEI, victima: „Noroc că o venit un bărbat la mine pe la vreo 3 de noapte şi o adus apă şi a stropit. Şi n-aţi putut să ieşiţi ? Nu. De ce? Mă atacase deja fumul. Mi-am pus oghealul în cap şi stăteam cu el aşa şi o venit băiatul cela. Aţi strigat după ajutor sau cum a venit? El întâmplător o venit la mine. La 3 de noapte întâmplător ? Da. El venea din altă parte şi o zis că dă să trec să te văd şi o zis: frate Serghei, stai puţin”.

Primarul, dar şi vecinii spun că bărbatul este dintr-o familie nevoiaşă şi îi place să consume alcool.

„Consumă alcool ? Îi place să bea. Ce să facă altceva, dacă nici nu poate merge?”

În urma incendiului, au fost distruse doar câteva bunuri din casă.

NESTOR-ARTUR TAŞLÎC, şef, secţia Urămărire Penală, IP Criuleni: „La momentul de faţă nu vă putem da detalii exacte, însă întradevăr se confirmă faptul că este vorba de trei minori cu vârstele cuprinse între 11 şi 13 ani, care sunt în relaţie de rudenie cu victima. Se bănuieşte că ei ar fi dat foc ? La momentul, daţi să operăm cu aşa termeni: se suspectează, nu putem spune că au statut de bănuit”.

Poliţia a pornit un dosar penal pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs incidentul.
Similare
RECOMANDĂRI