Un cetăţean al R. Moldova intenţiona să ajungă în Franţa cu mii de ţigarete. Planurile i-au fost date peste cap de către poliţiştii de frontieră
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un cetăţean al R. Moldova intenţiona să ajungă în Franţa cu mii de ţigarete. Planurile i-au fost date peste cap de către poliţiştii de frontieră

Un cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, intenţiona să ajungă în Franţa cu mii de ţigarete, tăinuite într-o platformă pentru tractări auto. Depistarea produselor din tutun a fost posibilă datorită conlucrării Serviciului Vamal cu Poliţia de Frontieră şi Serviciul de informaţii şi Securitate (SIS).

Cazul a fost înregistrat în data de 25 noiembrie 2020, la postul vamal Giurgiuleşti. Pe sensul de ieşire din R. Moldova, pentru control, s-a prezentat un ”Mercedes Sprinter”, ce tracta o platformă pentru transport auto. Şoferul se deplasa din Republica Moldova în Franţa, declarând în scris că nu are bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

În baza analizei de risc şi a informaţiilor oferite de SIS, vameşii şi poliţiştii de frontieră au efectuat un control fizic minuţios al ansamblului de vehicule.

Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat circa 19 000 de ţigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau ascunse într-un spaţiu greu accesibil, amenajat prin modificarea construcţiei remorcii.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piaţa neagră din Uniunea Europeană.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca a fost indisponibilizată. 

Similare
RECOMANDĂRI