Sursa foto:diez.md Vizualizari:

Un jurnalist din Rusia care dorea să ajungă în regiunea transnistreană nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova

Un jurnalist din Rusia care dorea să ajungă în regiunea transnistreană nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. El a făcut o înregistrare video pe Aeroportul Internaţional Chişinău în care susţine că nu a fost lăsat să intre pentru că nu ar fi avut scrisoarea care să confirme înregistrarea sa la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Jurnalistul rus, corespondent al RIA Novosti, agenţie de presă afiliată Kremlinului, a ajuns pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu o cursă de la Istanbul. El a fost nevoit însă să facă cale întoarsă.

ARTUR ŞAIHUTDINOV, corespondent RIA Novosti: „Am fost oprit de către grăniceri la controlul de paşapoarte. S-a efectuat un control suplimentar al lucrurilor mele, al actelor, după care mi s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Şi-au motivat decizia prin lipsa scrisorii care să confirme înregistrarea la Ministerul de Externe al Republicii Moldova.”

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră ne-au comunicat că decizia de a interzice intrarea jurnalistului rus pe teritoriul Republicii Moldova a fost luată deoarece nu sunt întrunite condiţiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniel Vodă, a declarat pentru TVR MOLDOVA că ministerul de externe este autoritatea competentă care acreditează jurnaliştii străini în Republica Moldova.

DECLARAŢIE MAEIE: „În conformitate cu legislaţia naţională, procedura de acreditare se realizează prin depunerea dosarului la MAEIE sau transmiterea acestuia la examinare în format electronic la biroul de presă al Ministerului de Externe.”

Potrivit RIA Novosti, jurnalistul urma să ajungă în regiunea transnistreană pentru a relata despre situaţia din regiune. Săptămâna aceasta, şi alţi jurnalişti ruşi nu au primit acceptul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI