Un primar din raionul Hânceşti riscă să îşi piardă funcţia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un primar din raionul Hânceşti riscă să îşi piardă funcţia

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis trei acte de constatare în privinţa unui primar din raionul Hânceşti şi doi consilieri locali din raionul Hânceşti şi Cahul. Potrivit actelor de constatare, primarul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, iar cei doi consilieri locali s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Astfel, primarul comunei Drăguşenii Noi din raionul Hânceşti, aflându-se în calitate de primar, a emis acte administrative şi a încheiat direct acte juridice cu fratele său, care figurează în calitate de fondator şi administrator într-o firmă. Potrivit actului, în total au fost semnate şi încheiate 25 de documente, dintre care două facturi în sumă de peste 50 mii de lei, pentru anumite lucrări executate de către firma fratelui, în perioada martie – mai 2019.

Un consilier în Consiliul comunal Bobeica din raionul Hânceşti a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. Din anul 2018 până în prezent, s-a afla în incompatibilitate de funcţie, deţinând simultan mandatul de consilier comunal şi funcţia de administrator a unei întreprinderi din comună.

Un consilier sătesc din în Consiliul Bădicul Moldovenesc, raionul Cahul a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. El a deţinut concomitent mandatul de consilier sătesc şi funcţia de contabil în cadrul primăriei din localitate.

Dacă actele de constatare emise vor rămâne definitive, primarul şi cei doi consilieri riscă să fie decăzuţi din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar şi/sau consilier local pentru o perioadă de 3 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI