Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

VIDEO. Doi minori din Făleşti, cercetaţi penal pentru jaf. Mărturiile acestora

În seara zilei de 11 spre 12 ianuarie curent, o tânără de 29 de ani, a fost atacată de 2 indivizi, care aplicând forţa fizică au deposedat-o de geanta în care se afla portmeneul cu mijloace băneşti, 2 carduri bancare, o pereche de ochelari şi actele de identitate. Victimei i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 2 000 lei. Incidentul a avut loc pe str. Avram Iancu. La faţa locului au intervenit poliţiştii după ce au fost alertaţi de către victimă.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţie demarate de către poliţişti, au fost identificaţi suspecţii în acest caz. Aceştia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 16 şi 17 ani, originari din or. Făleşti. Indivizii au fost escortaţi la inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul acţiunilor procesual penale aceştia şi-au recunoscut vinovăţia, totodată comunicând că după comiterea infracţiunii au urcat în automobilul de model Mercedes, ulterior deplasanduse în mun. Bălţi, unde au încercat să extragă bani de pe card. Suspecţii au mai declarat ca banii găsiţi în geantă, i-au cheltuit.

Este de menţionat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior fiind atraşi la răspundere penală pentru furturi, jafuri şi pungăşii.

Actualmente indivizii sunt  cercetaţi penal pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Similare
RECOMANDĂRI