Votat: Alocaţiile lunare pentru unele categorii de populaţie au fost majorate
Vizualizari:

Votat: Alocaţiile lunare pentru unele categorii de populaţie au fost majorate

Cuantumul alocaţiei lunare de stat pentru mai multe categorii de populaţie va fi majorat. Deputaţii au votat, astăzi, în ambele lecturi, proiectul pentru modificarea Legii cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie.

Proiectul prevede majorarea alocaţiei pentru participanţii la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, precum şi persoanelor participante la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state, cu 200 de lei – până la 500 de lei.

De asemenea, urmează a fi majorată alocaţia pentru persoanele cu dizabilităţi de pe urma războiului din categoriile specificate mai sus, persoanele cu dizabilităţi ca urmare a avariei de la CAE Cernobîl cu 100 lei. Astfel, alocaţia pentru persoanele cu  dizabilităţi severe va creşte până la 800 de lei, cu dizabilităţi accentuate – până la 650 de lei, cu dizabilităţi medii – până la 575 de lei.

Totodată, în urma modificărilor urmează să se majoreze alocaţia pentru persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial cu 100 lei – până la 275 de lei.

Pentru implementarea legii sunt necesare 67,1 milioane lei, care urmează a fi prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021. 

Similare
RECOMANDĂRI