Care este tariful propus de MoldovaGaz în cererea de ajustare a preţului transmisă ANRE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Care este tariful propus de MoldovaGaz în cererea de ajustare a preţului transmisă ANRE

SA Moldovagaz a înaintat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creşterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la preţuri reglementate pentru anul 2021, de la 4128 de lei la 9396 lei pentru o mie de metri cubi.

Astfel, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieşire din reţelele de distribuţie de presiune joasă se propune să fie ridicat de la 4298 la 10260 lei pentru o mie de metri cubi, de presiune medie - de la 4018 la 8649 de lei, de presiune înaltă - de la 3910 la 8331 de lei pentru o mie de metri cubi de gaze, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Moldovagaz.

În cazul reţelelor de transport gaze, tariful urmează să fie crescut de la 2613 la 7834 de lei pentru o mie de metri cubi în punctele de intrare şi de la 2895 la 8115 de lei, în punctele de ieşire.

Potrivit Moldovagaz, principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creşterea semnificativă a preţurilor de achiziţie. Tariful final nou pentru gazele naturale la preţuri reglementate urmează a fi aprobate de  ANRE, într-o şedinţă deschisă.

Până la data de 10 noiembrie, ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie, conform unei dispoziţii a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.
 
Similare
RECOMANDĂRI