Atenţie! Meteorologii au emis un al treilea cod galben: Pericol excepţional de incendiu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atenţie! Meteorologii au emis un al treilea cod galben: Pericol excepţional de incendiu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat vă informează despre încă un cod galben. Este vorba despre o avertizare meteorologică cu referire la pericol excepţional de incendiu.

În intervalul 31 iulie - 3 august, pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepţional de incendiu (clasa V) cu caracter natural şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi a culturilor agricole.

Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de umiditate redusă. În vederea prevenirii situaţiilor excepţionale, pompierii îndemnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii sunt îndemnaţi să nu aprindă gunoiul, vegetaţia, dar şi miriştea uscată în apropiere spaţiilor forestiere, dar şi a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. Mai mult, persoanele care aleg să se odihnească în spaţii de agrement sau zone forestiere sunt rugate să stingă complet rugurile şi mangalurile. În caz de situaţii de risc, oamenii pot apela de urgenţă Serviciul 112.

TVR MOLDOVA aminteşte că meteorologii au emis alte două coduri galbene: unul de caniculă, valabil până mâine inclusiv, şi unul de secetă hidrologică, valabil până la 5 august.
 
Similare
RECOMANDĂRI