Zeci de maşini derapate de pe traseu, inclusiv un microbuz şcolar, din cauza condiţiilor meteo
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Zeci de maşini derapate de pe traseu, inclusiv un microbuz şcolar, din cauza condiţiilor meteo

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă dă asigurări cetăţenilor că monitorizează situaţia şi intervine în cazurile de risc produse pe traseele din ţară, din cauza ninsorilor şi vinscolului. Pe parcursul zilei de astăzi, angajaţii IGSU au fost solicitaţi în mai multe situaţii pentru a ajuta conducătorii auto a căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil.

Pompierii au intervenit în localitatea Alava, raionul Ştefan Vodă, după ce un microbuz şcolar a derapat, fiind nevoie de tractarea mijlocului de transport. În autobuz nu se aflau copii.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi la periferia oraşului Cimişlia, unde angajaţii IGSU au deblocat trei camioane derapate de pe traseu.  

La punctul de trecere vamal Giurgiuleşti – Reni, salvatorii din sudul ţării au deblocat şase camioane care au derapat, iar la Troiţa Nouă din Anenii Noi mai multe autovehicule au rămas blocate. Pompierii au efectuat lucrări complexe pentru tractarea şi deblocarea acestora.

La Chişinău, un tractor s-a răsturnat, iar conducătorul auto a avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce a rămas blocat între fiare. Angajaţii IGSU l-au descarcerat pe bărbat, iar acesta a primit îngrijiri medicale.

Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele din ţară, IGSU va monitoriza drumurile şi arterele cu risc, iar în caz de necesitate, vor acorda asistenţă oamenilor aflaţi în dificultate.

În raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă şi Cahul sunt convocate şedinţe ale Comisiei pentru Situaţii Excepţionale în vederea reacţionării operative în prevenirea şi lichidarea situaţiilor excepţionale produse în urma condiţiilor meteo nefavorabile. Pentru intervenţie operativă este adusă în stare de pregătire toată tehnica grea şi  de  tracţiune sporită din dotarea instituţiei, iar ofiţerii şi subofiţerii IGSU sunt într-un regim alert de activitate. Conducerea IGSU reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu este în teren şi monitorizează situaţia pe traseele cu risc sporit în special din centrul şi sudul ţării.

În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze Serviciul 112.    
Similare
RECOMANDĂRI