Un candidat promite să „sature” bogătaşii şi să oblige agenţii economici din Chişinău să achite impozite. „Un edil este obligat să facă asta”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un candidat promite să „sature” bogătaşii şi să oblige agenţii economici din Chişinău să achite impozite. „Un edil este obligat să facă asta”

Candidatul la alegerile locale din municipiul Chişinău din partea Mişcării Profesioniştilor „Speranţa Nadejda”, Andrei Donică, promite să „sature” bogătaşii şi milionarii din Chişinău şi să oblige toţi agenţii economici să achite impozite.

Donică spune că cea mai mare problemă a oraşului Chişinău este că locuitorii pleacă masiv, inclusiv oamenii de afaceri care au înţeles că există o concurenţă neloială, creată de acei care „plătesc dijmă la poliţişti şi procurori şi nu plătesc impozite”.

Candidatul mai spune că cetăţenii R. Moldova nu sunt săraci pentru că ţara este săracă, ci pentru că bogătaşii nu se satură.

„Eu voi fi acel care îi voi sătura pe toţi bogătaşii, milionarii din R. Moldova, dar începând cu cei din Chişinău, care nu plătesc impozite. Asta e cea mai mare problemă a oraşului. Vorbim de drumuri, de tot. Dar dacă nu sunt bani în buget, drumurile se fac prin credite luate de la BERD şi aşa mai departe. Credite, credite, credite… Dar în Chişinău se învârt foarte mulţi bani, necontabilizaţi, din care nu se plătesc impozite”, spune Donică.

Astfel, candidatul promite să îi „apuce de mână” agenţii economici şi să îi impună să plătească impozite.

„Un edil al Capitalei este obligat să facă asta. Mulţi nu cunosc, dar bugetul, inclusiv al Primăriei, este format 50% din impozitele venite de la agenţii economici”, mai spune Donică.
 
Similare
RECOMANDĂRI