Vasile Costiuc: Lupta pentru şefia capitalei este una geopolitică. Chişinăul va fi românesc sau rusesc?
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vasile Costiuc: Lupta pentru şefia capitalei este una geopolitică. Chişinăul va fi românesc sau rusesc?

La 20 octombrie, lupta politică în capitala oraşului Chişinău va fi una geopolitică, chiar dacă candidatul socialiştilor insistă pe evitarea acesteia. Lupta se va da între a avea o capitală românească sau una rusească. De această părere este Vasile Costiuc, reprezentantul candidatului Partidului Politic Democraţia Acasă, Boris Volosatîi.

„Lupta politică în capitală se dă nu doar pentru administrarea capitalei. Capitala R. Moldova este un factor politic important, despre cine va fi viitorul primar, care va fi orientarea politică pentru următorii 3, 4, 10 ani. Lupta geopolitică se dă: Chişinăul va fi românesc sau rusesc?”, a declarat Vasile Costiuc în cadrul dezbaterilor din platoul TVR MOLDOVA.

Vasile Costiuc spune că dacă Chişinăul şi Republica Moldova „rămâne în zona de influenţă a Federaţiei Ruse, vom avea un oraş perfect, curat, fără oameni”.

Reprezentantul lui Boris Volosatîi spune că Chişinăul are nevoie de un conducător român, care să ducă oraşul pe carea dezvoltării europene.

„Noi trebuie să fim conştienţi că acest oraş, capitala Republicii Moldova, trebuie să fie o a doua capitală românească, un oraş cu perspective europene, româneşti, pentru că în perioada următoare banii care vin pentru canalizare, apeduct, vin din Occident, din România”, a mai spus Costiuc.

Costiuc mai spune că Boris Volosatîi va continua ceea ce a început primul primar democratic al Chişinăului Miron Costin, care a fost şi profesorul lui Volosatîi.
Similare
RECOMANDĂRI