Diplomaţi europeni: Uniunea Europeană înclină spre o interzicere a importurilor de petrol din Rusia la finele anului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diplomaţi europeni: Uniunea Europeană înclină spre o interzicere a importurilor de petrol din Rusia la finele anului

Uniunea Europeană înclină spre o interzicere a importurilor de petrol din Rusia la finele anului, susţin doi diplomaţi europeni consultaţi de Reuters, după discuţiile care au avut loc în ultimele zile între Comisia Europeană şi statele membre UE, informează Agerpres.

În plus, Uniunea Europeană pregăteşte cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza invadării Ucrainei. Noul pachet de sancţiuni ar urma să vizeze petrolul rusesc, băncile din Rusia şi Belarus, precum şi mai multe persoane fizice şi companii.

Comisia Europeană, care se ocupă de coordonarea răspunsului UE, a avut în ultimele zile o serie de discuţii cu mai multe grupuri de state membre UE şi intenţionează să îşi prezinte planurile cu privire la un nou pachet de sancţiuni la reuniunea de miercuri a ambasadorilor UE la Bruxelles.

Mai mult, miniştrii europeni ai Energiei urmează să abordeze şi ei subiectul petrolului rusesc la reuniunea care va avea loc luni, la Bruxelles.

Diplomaţii europeni consultaţi de Reuters susţin că unele state membre UE sunt capabile să înceteze să mai utilizeze petrol rusesc înainte de sfârşitul lui 2022 dar altele, în special cele din sudul Europei, sunt îngrijorate de posibilul impact al interzicerii petrolului rusesc asupra preţurilor.

Similare
RECOMANDĂRI