Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Personalul sanitar nevaccinat va fi sancţionat

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea European.

OPORTUNITĂŢI DE PESCUIT ÎN MAREA BALTICĂ PENTRU 2022
Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere privind posibilităţile de pescuit în Marea Baltică în anul 2022. Pe baza acestei propuneri, ţările UE vor putea stabili cantitatea de peşte ce poate fi capturat în acest bazin maritim, pentru cele mai importante specii comerciale. Executivul UE propune creşterea posibilităţilor de capturare a heringului în Golful Riga, menţinând nivelurile actuale de captură pentru şprot şi cambulă, precum şi pentru capturi secundare de cod baltic de est. În plus, Comisia propune reducerea posibilităţilor de pescuit pentru stocurile de peşte acoperite de propunere, pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea stocurilor respective şi pentru a contribui la refacerea altor stocuri, în special de cod şi hering.

PERSONALUL SANITAR NEVACCINAT VA FI SANCŢIONAT
Premierul francez, Jean Castex, a declarat astăzi că personalul sanitar care nu se va vaccina împotriva COVID-19, până pe 15 septembrie, va fi sancţionat. Castex a justificat această măsură drastică prin creşterea numărului de molipsiri în căminele pentru persoane vârstnice. Prim-ministrul a dat drept exemplu cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi chiar de membrii personalului şi a adăugat că aşa ceva este de neînţeles. Obligativitatea vaccinării până la mijlocul lunii viitoare este valabilă pentru toate categoriile profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile. În Franţa, certificatul COVID este obligatoriu pentru numeroase activităţi sociale, precum accesul în baruri sau restaurante. Cu toate acestea, Jean Castex a precizat că impunerea certificatului în companii, cel puţin deocamdată, este exclusă.

TINERII DIN UE AU PLECAT DIN CASA PĂRINŢILOR ÎN MEDIE LA 26 DE ANI
Potrivit Eurostat, tinerii europeni care şi-au părăsit casa părintească anul trecut au o medie de vârstă de 26 de ani. Media variază considerabil între statele membre ale UE. Croaţia, Slovacia, Italia, Malta şi Portugalia au înregistrat cele mai mari vârste medii de plecare din casa părintească – de peste 30 de ani. În schimb, Germania, Estonia, Finlanda, Danemarca, Luxemburg şi Suedia au avut cele mai mici vârste medii, toate sub 24 de ani. Cel mai devreme, la doar 17 ani, au plecat de acasă tinerii din Suedia. Tinerii croaţi au părăsit casa părintească cel mai târziu, la vârsta de 32 ani. În medie, anul trecut femeile tinere s-au mutat din casa părintească cu doi ani mai devreme decât bărbaţii tineri – la vârsta de 25 ani, faţă de 27 ani. Cea mai mare diferenţă de gen a fost constatată în România, unde tinerii au plecat la 30 de ani, iar tinerele – la 25 ani.
Similare
RECOMANDĂRI