Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

”Europa Azi”: Şapte din zece europeni, vaccinaţi până la toamnă

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

ŞAPTE DIN ZECE EUROPENI, VACCINAŢI PÂNĂ LA TOAMNĂ

Uniunea Europeană aşteaptă peste un miliard de doze de vaccin antiv COVID-19 până la sfârşitul lunii septembrie. Şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că obiectivul de a vaccina 70% din populaţia adultă a Uniunii va fi atins până la sfârşitul lunii iulie. Von der Leyen a adăugat că UE aşteaptă să primească peste 400 de milioane de doze în al doilea trimestru iar, până la sfârşitul anului, Comisia prognozează că va primi alte 452 milioane de doze. Şeful executivului comunitar a declarat, de asemenea, că infrastructura pentru Certificatul digital UE privind COVID-19, menită să faciliteze călătoriile în Uniunea Europeană, va fi gata de la 1 iunie. De la de la jumătatea lunii viitoare, statele membre ale UE vor putea să se conecteze la sistemul comun.

DISCURSUL BAZAT PE URĂ, PREOCUPĂRI LA NIVELUL U.E.

Comisia Europeană va propune o definiţie comună la nivelul UE privind discursul instigator la ură în mediul online. În decembrie anul trecut, executivul european a propus noi reguli pentru reglementarea conţinutului online, ca parte a strategiei de combatere a discursului instigator la ură. Conform acestora, platformele online trebuiau să elimine conţinutul şi produsele ilegale, definite astfel de legile europene şi naţionale. Însă, ţările membre ale UE au reguli diferite cu privire la discursul bazat pe ură. Potrivit comisarului european pentru justiţie, Didier Reynders, pentru a combate abuzurile, noţiunea de infracţiune pentru discursul instigator la ură trebuie extinsă la nivelul Uniunii Europene. Reynders a precizat că noua definiţie comună va include toate formele, atât instigarea la acte de terorism, cât şi discursul instigator la ură pe motive de rasă sau îndreptat împotriva minorităţilor. Adoptarea unei definiţii comune la nivelul blocului comunitar are nevoie de acordul unanim al celor 27 de state membre.

EXECUTIVUL U.E. VA DEVENI MAI DIGITAL ŞI MAI ECOLOGIC

În următorii zece ani, Comisia Europeană va promova munca de acasă şi va renunţa la jumătate din cele 50 de clădiri de birouri pe care le deţine în Bruxelles. Potrivit comisarului european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, noua politică imobiliară va ajuta Comisia să devină mai verde, prin reducerea emisiilor din clădiri şi mai digitală, prin menţinerea muncii la domiciliu. Regimul de lucru de acasă va deveni o practică standard şi după încheierea pandemiei de COVID-19. Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv. Deşi va rămâne cu numai o jumătate dintre clădirile sale, executivul comunitar va pierde doar un sfert din spaţiul total de birouri. Păstrând clădirile mai spaţioase, Comisia Europeană va avea totuşi la dispoziţie 580 de mii de metri pătraţi.
Similare
RECOMANDĂRI