Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Uniunea Europeană va finanţa infrastructura pentru camioanele electrice

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

U.E. VA FINANŢA INFRASTRUCTURA PENTRU CAMIOANE ELECTRICE

Comisia Europeană a anunţat că statele membre ale UE vor putea utiliza fondurile Mecanismului pentru Redresare şi Rezilienţă pentru a construi infrastructura necesară pentru viitoarele camioane electrice. Vor fi acceptate şi finanţările prin intermediul programelor nerambursabile europene. Potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, până în 2050, toate camioanele grele noi vor avea zero emisii. În prezent, la nivel mondial camioanele generează circa 7% din emisiile de carbon. Regulamentul privind infrastructura combustibililor alternativi, propus luna trecută de executivul UE, prevede de-a lungul reţelelor de transport europene staţii de încărcare pentru camioane la fiecare 60 de km şi staţii de hidrogen la fiecare 150 km.

500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ZONELE AFECTATE DE INCENDII

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a prezentat scuze publice pentru deficienţele răspunsului la incendiile care devastează ţara de aproape o săptămână. Incendiile de vegetaţie, intensificate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic, au dus la evacuarea a zeci de sate şi mii de oameni, stârnind nemulţumire şi critici din partea populaţiei. Mitsotakis a promis identificarea şi remedierea greşelilor, dar a făcut şi un apel la unitate. El a promis, de asemenea, replantarea pădurilor arse şi despăgubiri pentru proprietăţile distruse de flăcări. Premierul grec a anunţat aprobarea unui pachet de asistenţă de 500 de milioane de euro pentru insula Evia şi regiunea Attica de lângă Atena.

CONSTRUIREA UNUI GARD LA GRANIŢA CU BELARUS, O IDEE BUNĂ

Comisarul european pentru afaceri interne şi migraţie, Ylva Johansson, a apreciat în mod favorabil construirea unui gard la frontiera dintre Lituania şi Belarus. Finanţarea construcţiei nu va fi făcută din fonduri europene. Parlamentul lituanian s-a reunit astăzi în sesiune plenară pentru a discuta diverse soluţii pentru oprirea valului de migranţi dinspre Belarus, inclusiv construirea unui gard metalic acoperit cu sârmă ghimpată, care va costa 152 milioane de euro. Ministrul lituanian de interne, Agne Bilotaite, a declarat că fără o barieră fizică protejarea graniţelor este imposibilă. Potrivit serviciului naţional de frontieră al Lituaniei, gardul metalic va trebui să aibă o înălţime de patru metri şi o lungime de 508 kilometri.
Similare
RECOMANDĂRI