#EUSpace4Ukraine: Instrumentul spaţial al UE în slujba poporului ucrainean
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

#EUSpace4Ukraine: Instrumentul spaţial al UE în slujba poporului ucrainean

Agenţia UE pentru Programul spaţial, EUSPA, lansează o platformă pentru a pune spaţiul în slujba poporului ucrainean.

Această platformă îşi propune să pună în legătură inovatori, întreprinderi nou-înfiinţate şi companii cu ONG-uri şi cu alte entităţi care oferă asistenţă pe teren. Platforma reuneşte aplicaţii şi soluţii care mobilizează date accesibile gratuit din Galileo şi Copernicus, două componente ale Programului spaţial al UE, pentru a spori sprijinul umanitar acordat poporului ucrainean şi invită comunitatea de inovare să propună altele suplimentare.

Galileo furnizează servicii de poziţionare şi navigaţie, iar Copernicus furnizează date şi informaţii de observare a Pământului. Aplicaţiile şi soluţiile publicate pe această platformă vor acoperi o gamă largă de utilizări, de la sprijinirea ONG-urilor care furnizează produse medicale prin intermediul dronelor, până la soluţii practice de sprijinire a integrării în ţările UE a persoanelor care fug din calea războiului. Informaţii actualizate vor fi disponibile periodic.

La 12 aprilie se va organiza un webinar de o oră în care se va explica modul în care puteţi contribui la platformă şi la activităţile viitoare.

Acesta va include stabilirea de contacte între inovatori/întreprinderi nou-înfiinţate şi ONG-uri/entităţi care acordă sprijin, precum şi un hackathon pentru dezvoltarea de aplicaţii specifice dedicate noilor nevoi distincte.

Similare
RECOMANDĂRI